Hideg sült paradicsom leves
Melegben üdítően hat egy kellemes, hideg krémleves. Nekem az egyik kedvencem a paradicsomleves, ezért ennek elkészítettem most a nyári verzióját is.
Hozzávalók 4 főre:
fél kg paradicsom
3 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
10-15 szem olajbogyó
8-10 szem mini mozzarella golyó
kb 2 dl húsleves alaplé
egy csipet cukor
só
frissen őrölt bors
4 db kicsi nyárs – kicsivel nagyobb legyen, mint a tálka átmérője
1 ek. zöld pesto
Elkészítés:
A paradicsomot keresztben bevágom és egy alufóliával bélelt tepsibe teszem vágott felükkel felfelé. A fokhagymagerezdeket vékonyra szeletelem, és a paradicsomok tetejére szórom. A vöröshagymát darabokra vágom és a paradicsomok köré rakom. Az egészet meglocsolom olívaolajjal, sózom, borsozom, a paradicsomok tetejét megszórom csipet cukorral. Sütőben megsütöm. Turmixgépbe teszem, leszűrt húslevessel a megfelelő állagúra pépesítem. Összeforralom, sózom, borsozom, hagyom hűlni, majd hűtőben 2 óra alatt hidegre hűtöm. Tálaláskor olajbogyóból és a mini mozzarella golyókból nyársat készítek, a zöld pestoval díszítem.
Hozzászólás zárolva.