Facebook hozzászólás
449

Hideg sült paradicsom leves

Melegben üdítően hat egy kellemes, hideg krémleves. Nekem az egyik kedvencem a paradicsomleves, ezért ennek elkészítettem most a nyári verzióját is.

Hideg sült paradicsom leves ,Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók 4 főre:
fél kg paradicsom
3 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
10-15 szem olajbogyó
8-10 szem mini mozzarella golyó
kb 2 dl húsleves alaplé
egy csipet cukor

frissen őrölt bors
4 db kicsi nyárs – kicsivel nagyobb legyen, mint a tálka átmérője
1 ek. zöld pesto

Elkészítés:

A paradicsomot keresztben bevágom és egy alufóliával bélelt tepsibe teszem vágott felükkel felfelé. A fokhagymagerezdeket vékonyra szeletelem, és a paradicsomok tetejére szórom. A vöröshagymát darabokra vágom és a paradicsomok köré rakom. Az egészet meglocsolom olívaolajjal, sózom, borsozom, a paradicsomok tetejét megszórom csipet cukorral. Sütőben megsütöm. Turmixgépbe teszem, leszűrt húslevessel a megfelelő állagúra pépesítem. Összeforralom, sózom, borsozom, hagyom hűlni, majd hűtőben 2 óra alatt hidegre hűtöm. Tálaláskor olajbogyóból és a mini mozzarella golyókból nyársat készítek, a zöld pestoval díszítem.

Palacsinta torta
Nekem úgy tűnik, mindenki él-hal a palacsintáért, legyen az akár édes, akár sós. De tortaként talán kevesen ismerik és fogyasztják, pedig isteni!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!