Facebook hozzászólás
439

Hogyan kell otthon kenyeret sütni?

Rég az a rémálmom, hogy egyszer csak rákényszerülök másképp túlélő lenni, egy vészhelyzetben… És én nem tudok kenyeret sütni, és még sorolhatnám, de azokat talán megoldanám, hiszen kreatívan is tudok főzni. De, gázsütővel, ha lesz, vagy bármivel….nos találtam erre is receptet az Új Szó portálon.

2.Konyhai robotgéppel keverjük össze a hozzávalókat, és alaposan dagasszuk meg a tésztát. Ügyeljünk arra, hogy ha nem élesztőporral sütünk, az élesztőt meleg tejjel vagy vízzel keverjük össze, így hamarabb meg fog kelni.

3.10-15 percen keresztül dolgozzuk át alaposan kézzel is a kenyerünket, mivel a robotgép dagasztófejei gyakran nem egyenletesen gyúrják át a tésztát. Lisztezett nyújtólapon formáljunk belőle kenyér-, kifli- vagy cipóformákat.

4.Műanyag tálban, egy konyharuhával letakarva hagyjuk kelni legalább egy órán át. Legjobb, ha a radiátoron vagy a sütő közelében helyezzük el, a lényeg az, hogy melegben legyen.

5.Vajazzunk ki egy nagy tepsit, és helyezzük bele a megkelt kenyereket. Éles késsel vágjuk be körülbelül fél cm mélyen a tetejüket (ezek majd sülés közben szépen kettényílnak) és felvert tojás  sárgával kenjük meg.

6.Ízlés szerint szórjuk meg lenmaggal, szezámmaggal, tökmaggal, napraforgómaggal, mákkal vagy korpával a már megkent kenyereket. Szép mintákat készíthetünk, amelyek a tojásnak köszönhetően a tésztán maradnak.

7.Közepes lángon, recepttől függően 45-50 perc alatt süssük készre kenyereinket, és spék tűvel ellenőrizzük, hogy a belseje is kellőképpen átsült-e. Ha a tészta tetejét kicsit megkapná a meleg, borítsuk be alufóliával. Ropogósabb lesz a kenyér, ha a tepsi alá egy kis fazékban vizet helyezünk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!