IKONTERMÉK ÚJ FORMÁBAN
Húsmentes húsgolyóval rukkol elő az IKEA – hamarosan te is megkóstolhatod!
A vásárlók kedvencét új formában kínálja a Magyarországon is elérhető svéd áruházlánc. Azoknak kínál ezzel alternatívát a cég, akik nem akarnak lemondani a kedvenc ételükről, és fontos számukra a fenntarthatóság.
Az IKEA élelmiszer-ágazatának még fenntarthatóbbá alakítását célzó törekvéséhez hűen ezúttal a húsgolyó, az IKEA márka ikonterméke került terítékre, és készült el a fenntarthatóbb alternatívája a rajongók számára. Az új húsmentes golyó növényi eredetű húspótló anyagokból – borsófehérjéből, zabból, burgonyából, hagymából és almából – készül, de az íze és az állaga éppen olyan, mint a húsé. A húsmentes golyó klímalábnyoma a klasszikus IKEA húsgolyóénak mindössze 4 százalékát teszi ki, jelentősen hozzájárulva ezzel az IKEA azon célkitűzéséhez, hogy a vállalat 2030-ra klímapozitívvá váljon.
„Az IKEA évente több mint egymilliárd húsgolyót ad el. Képzeljük el, hogy a húsgolyó rajongói közül minél többeket sikerül meggyőzni, hogy a húsmentes golyót válasszák. Ha a húsgolyó eladásnak körülbelül 20 százalékát sikerülne a húsmentes golyó eladására váltanunk, az mintegy 8 százalékos csökkenést eredményezne az IKEA élelmiszerkereskedelemre vonatkozó klímalábnyomában ” – nyilatkozta Sharla Halvorson, az IKEA Globális Egészségügyi és Fenntarthatósági vezetője.
Az IKEA jövőképével összhangban – hogy szebb hétköznapokat teremtsen az emberek többsége számára – a vállalat olyan fenntarthatóbb életvitelre és étkezési szokásokra igyekszik ösztönözni vásárlóit, melyek mind az emberekre, mind a bolygóra pozitív hatással vannak. A húsmentes golyó megjelenése az IKEA ételválasztékában szintén ezt a célt szolgálja.
„Az IKEA élelmiszer-üzletág klímalábnyomának mérséklése érdekében csökkentenünk kell az általunk forgalmazott hagyományos húsgolyó mennyiségét. Az új, húsmentes golyóval fenntarthatóbb alternatívát kínálhatunk a hús szerelmeseinek anélkül, hogy a sokak által kedvelt IKEA húsgolyó-élmény csorbulna” – magyarázza Sharla.
Az IKEA éttermeiben a húsmentes golyót burgonyapürével, vörös áfonya-lekvárral és tejszínes mártással tálalják, éppen úgy, ahogyan a hagyományos húsgolyót, ráadásul ugyanolyan alacsony áron. A húsmentes golyót a vásárlók az áruházi Svéd Finomságok Boltjaiban fagyasztva is megvásárolhatják és otthon elkészíthetik. A húsmentes golyó egyáltalán nem tartalmaz állati eredetű összetevőt, így az IKEA ételkínálatának legújabb termékét húsgolyó-rajongók, flexitaristák, vegetáriánusok és vegánok egyaránt fogyaszthatják.
Hozzászólás zárolva.