Facebook hozzászólás
1 163

A legtöbb élelmiszert Svájcban dobják ki

Így használd a hűtőt helyesen

Az idei év korlátozásai mindenkit tudatosabb bevásárlásra ösztönöztek, a Samsung legújabb kutatásából azonban kiderül, hogy a
megvásárolt ételek tárolásában már kevésbé előrelátók a magyarok. A hűtő és más konyhai tárolók nem megfelelő használata akár százezres nagyságrendű kidobott élelmiszerhez is vezethet egy-egy háztartásban.

A Samsung az új kutatása kapcsán egyszerű, bárki számára megvalósítható tippeket is ad az élelmiszerpazarlás elleni harc miatt és segíti a felhasználókat, hogy tovább frissen tartsák kedvenc ételeiket. Ehhez elég egy pillantást vetni a hűtőre.

Így tároljuk az élelmiszereket. Fotó: Samsung
Így tároljuk az élelmiszereket. Fotó: Samsung

 

1. Alakítsuk a hűtőnk elrendezését a saját igényeinkhez!

Mindig lesz egy nagyobb flakon vagy doboz, ami nem fér el úgy, ahogy szeretnéd, a polcokat kiszedni pedig általában nem egyszerű. A Samsung Slide & Fold Fiókjai könnyedén felhajthatók, följebb vagy lejjebb állíthatók így a hűtő tartalmához igazíthatod azokat és egyik termék sem okoz majd fennakadást.

2. Minden gyümölcs és zöldség más

A gyümölcsök és zöldségek eltérő időben érnek és másképp szállítják őket, éppen ezért kiemelten fontos, hogy olyan módon tárold őket, hogy a lehető leghosszabb ideig megőrizzék frissességüket. Egyes gyümölcsöket és zöldségeket, mint például az avokádót, az őszibarackot és a dinnyét, érésük előtt szabad levegőn érdemes
tárolni, azonban érésük után érdemes a hűtőszekrénybe tenni.

3. Használjuk a No Frost technológiát!

Az egyenletes hőmérséklet fenntartása érdekében keress olyan modelleket, amelyekben megtalálható a No Frost technológia. Ezzel nemcsak az ételek maradnak hosszabb ideig frissek, de megakadályozza a jég felhalmozódását is, így nem szükséges leolvasztani, a hűtő pedig jégmentes marad.

4. Nem csak a hőmérséklet, a páratartalom is számít

Használd ki a hűtőszekrény fiókjai által kínált lehetőségeket! Ha teheted, használj olyan fiókokat, amelyek
lehetővé teszik a hűtés szabályozását, így a friss gyümölcs és zöldség mennyiségétől függően állíthatod be hőmérsékletet, amelynek köszönhetően azok ropogósak és frissek maradnak, nem vizesednek. Senki nem szereti a fonnyadt salátát!

5. A nyers húst, a baromfit és a halat mindig a hűtőszekrény alsó polcán tároljuk, jól becsomagolva!

Így megakadályozhatjuk a szagok terjedését, és a hús leve sem fog más élelmiszerekre csöpögni, ami növelné a keresztszennyeződés kockázatát, amely további élelmiszerpazarláshoz vezethet.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!