Így készül az amerikai palacsinta
Amikor a filmekben láttam, sosem értettem, hogyan lehet ezt reggelire megenni. Nálunk általában az ebéd második fogásaként, vagy az éttermekben előételként fogyasztjuk a palacsinta különféle változatait.
Aztán kipróbáltam, és rájöttem, hogy valóban laktató és tartalmas reggeli, de a mi rohanó életünkben inkább vacsoraként lesz népszerű.
Amerikai palacsinta (10 darabhoz, 395kcal/db)
Hozzávalók: 2 csésze(6dl) – kb.40 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, 6 dl (2 csésze) tej, fél mokkáskanál só, 1-2 kiskanál kristálycukor, 2 egész tojás.
A sütéshez: 2 – 3 evőkanál olaj; a locsoláshoz: 10-12 dkg vaj vagy margarin, 8 evőkanál juharszirup; a tálaláshoz: 10 vékony szelet húsos szalonna.
Elkészítés:
- A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összekeverjük, majd apránként hozzáöntjük a tejet, miközben folyamatosan simára keverjük. Enyhén megsózzuk, a cukorral ízesítjük, és a tojásokat beledolgozzuk.
- Egy teflonserpenyőt egy kevés olajjal kikenünk és felforrósítunk. Kb. 1 kis merőkanálnyi masszát elterítünk benne, egyenletesen. Közepes lángon 1 percig sütjük.(Akkor jó, ha az alja megsült és a teteje láthatóan kocsonyásodni kezd.) Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Tányérra csúsztatjuk, és azon melegében egy kevés vajjal megkenjük.
- A többi masszából ugyanígy megsütjük a többi palacsintát, és vajjal megkenve egymásra rétegezzük. Azért tesszük egymásra, hogy így melegen maradjanak, és a vajat is beigya a tészta.
- Tálaláskor 1 palacsintát tányérra emelünk, juharsziruppal meglocsoljuk, és hogy a szirup érje (a palacsintát), mellérakunk egy ropogós sült (bacon) szalonnát is.
Jó étvágyat hozzá!
(A juharszirup nálunk is kapható, bár helyette ízlés szerint bármilyen édes szirup is finom.)
Hozzászólás zárolva.