Facebook hozzászólás
1 008

A TOKAJ GIN ÚTRA KELT

Ilyet még sosem nyert magyar gin

Ugyan nem a Tokaj GIN az első hazai gin, melyet alkotói a nemzetközi piacon sem féltettek megmérettetni, de az első, ami a piacvezető londoni szaklap, a The Spirits Business által évente megrendezésre kerülő THE GIN MASTERS versenysorozaton a legmagasabb, MASTER elismerésben részesült!

A versenysorozat 2008-as indulása óta mára a világ egyik legrangosabb szeszesitalipari megmérettetésévé nőtte ki magát, ahol az italokat összesen 16 különböző kategóriában értékelik a szakma legjobb érzékszerveivel rendelkező bírák. 2020-ban a THE GIN MASTERS kiírást két fordulóban rendezték meg, ahová összesen több mint 300 gint neveztek a világ minden tájáról, melyek közül a második fordulóban mindössze 11 italnak ítélték oda a MASTER minősítést, köztük a Tokaj GIN-nek 

Még egy magyar gin nyert díjat. Fotó: sevenhillsdistillery.com
Még egy magyar gin nyert díjat. Fotó: sevenhillsdistillery.com

 „Ez nem csak egy gin, hanem annál sokkal több! Komplex, csodálatos illata azonnal elárulja, hogy egy jól átgondolt itallal van dolgunk, mely varázslatos és merész, egyben elegáns, virágos íze hosszan elkísér a szájpadláson, majd földes finissel ér véget” – írta róla Bernadette Pamplina világ legrangosabb párlatversenyeinek állandó ginszakértő bírája. 

 Seven Hills Distillery egy kis kézműves whisky- és ginfőzde Bodrogkisfaludon, mely 2020 őszén nyitotta meg kapuit, és engedett betekintést az érdeklődőknek, hogy mit, miért és hogyan csinál annak érdekében, hogy helyi alapanyagokból világszínvonalú italokat készítsen. 

A gines koktélok száma végtelen. Fotó: sevenhillsdistillery.com
A gines koktélok száma végtelen. Fotó: sevenhillsdistillery.com

“Ahhoz képest, hogy mi alapvetően whisky-t készíteni jöttünk ide, ez egy egész elfogadható eredmény … Félretéve a viccet, valójában el sem hisszük, hogy tegnap még egy zempléni kis parasztházban egyszerűen csak gint  főztünk, majd mára kiderül, hogy ugyanitt a világ élvonalába tartozó italt készítjük! Természetesen minden italgyártó cég szeretne a termékeivel nemzetközi díjakat nyerni, de az, hogy ez nekünk a megnyitásunkat követően alig három hónapon belül, az első kereskedelmi tételünkkel sikerül…..na ezt a legmerészebb álmunkban sem gondoltuk volna!” 

Az meg külön öröm, hogy megmutathatjuk a világnak, hogy Tokaj-Hegyalja már rég nem csak a borról szól, hanem olyan új dimenziókkal is gyarapszik, melyek révén talán egyszer majd újra régi fényében tündökölhet”   nyilatkozta Mészáros-Komáromy Dénes, a kis kézműves üzem tulajdonosa, és egyben lepárlómestere. 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!