Indiai finomság – zöldség pakora
A fűszeres indiai konyha szerencsére itthon is egyre népszerűbb. A pakora gyakorlatilag bármilyen zöldségből készíthető, ami nem ereszti a levét. A legnépszerűbb a karfiol, de próbálkozzunk bátran!
Hozzávalók:
100 g csicseriborsóliszt
fél tk só
fél tk. darált fokhagymakrém (ehhez a fokhagymát némi vízzel és olajjal együtt leturmixoljuk)
csipetnyi chili
víz
falatnyi, egyforma darabokra vágott zöldségek vegyesen – például karfiol, brokkoli, hagyma (vagy akár megfűszerezett csirkedarabok)
Elkészítése:
A csicseriborsóliszthez fokozatosan annyi vizet adunk, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen. Belekeverjük a fűszereket.
Egy nagy lábosban sok olajat forrósítunk, az egyforma, falatnyi darabokra vágott zöldségeket belemártjuk a masszába és azonnal a forró olajba tesszük.
Ha aranybarna, elkészült. Belül kicsit roppanós marad, de ez egyáltalán nem baj.
Érdemes mellé szószokat kínálni. A sima tejföl is megteszi, de készíthetünk például friss mentás joghurtot mellé.
Hozzászólás zárolva.