Ízorgia! Füstölt sonkás vörös lencse – sárgabarackkal
Füstölt is, édes is, csípős is, és elkészül 15 perc alatt, mi az? Egy nagyon pikáns vacsora, melyet most két személyre és gyertyafény mellé szántuk. Persze dupla adagban az egész család jól lakhat vele. A chilivel azonban óvatosan bánjunk, ha gyereket is kínálunk!
Hozzávalók
1 vöröshagyma
1 evőkanál olaj
13 dkg vörös lencse
1 teáskanál zöldséglevespor
1 szárított chilipaprika
4 fél sárgabarack(konzerv)
2 evőkanál balzsamecet
1 teáskanál méz
só
2 szelet pácolt és füstölt sonka vagy karaj
Elkészítése
A vízforralóban bő 4 dl vizet felforralunk, a vöröshagymát tisztítás után apró kockákra vágjuk.
Egy lábosban felforrósítjuk az olajat, és a hagymát közepes lángon megpároljuk benne. A megmosott lencsét kicsit együtt pároljuk vele, majd ráöntjük a vizet, és belekeverjük a levesport. A chilit belemorzsoljuk, és a lencsét kis lángon 5 percig főzzük.
Ez alatt a sárgabarackot gerezdekre vágjuk. Az ecettel és a mézzel a lencséhez keverjük, és sóval ízesítjük. A sonkaszeleteket a lencsére tesszük, és az egészet lefedve további 5-7 percig főzzük, míg a lencse meg nem puhul.
Hozzá sós stanglit vagy sült burgonyát ajánlunk.
Tipp: Grillezett virslit is tálalhatunk mellé.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.