Kakukkfüves, fetasajttal töltött csirkemell
Csirkét sokféleképpen tölthetünk, ez most éppen egy nagyon pikáns sajtos variáció. A különlegességét az ízesítése jelenti, no és az, hogy kicsit diétás hozzávalókat használtunk hozzá. Isteni ebéd, nem csak vasárnapra!
Hozzávalók:
- 3 db csirkemell filé (egészben)
- 180 g feta sajt
- 1 nagy fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-5 dkg vaj vagy kókuszzsír
- só, bors, cukormentes ételízesítő, kakukkfű, petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A csirkemelleket kettévágjuk középen hosszában, majd lapjában is, de nem teljesen végig, így a három csirkemellből 6 darab hússzeletet kapunk. A szeleteket kiklopfoljuk, sóval, borssal, ételízesítővel és 1 gerezd lereszelt fokhagymával megszórjuk, majd a zsiradékon pár perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütjük.
A fetát összetördeljük, és jól összekeverjük a kockára vágott lilahagymával, reszelt fokhagymával, kakukkfűvel és petrezselyemmel, borssal.
Elosztjuk hatfelé, és a hússzeletek egyik felére halmozunk belőle, majd ráhajtjuk a másik felét Így töltjük meg az összes hússzeletet. A töltött húsokat jénaiba vagy serpenyőbe tesszük, ráöntjük a hússütésből megmaradt szaftot és
200 fokos sütőben vagy serpenyőben fedő alatt megsütjük.(Forrás:dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu)
Csirkés finomságokat találsz még az életforma receptjei között!
Hozzászólás zárolva.