Facebook hozzászólás
71

Kapros pisztráng

Hozzávalók: 4 kb. 20 dkg-os pisztráng, 2 csomó kapor, 6 kiskanál borecet, 1 kiskanál só, 1 db citrom, 2 lap zselatin, 1 deci fehérbor, pici só és cukor, 1 közepes főtt sárgarépa, reszelt citromhéj, fehér bors, só, egy kanál konyak.

Elkészítése:

Az egyik csokor kaprot a megmosott pisztráng belsejébe tesszük. Az ecetet negyed liter vízzel felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük egy citrom héját és belenyomjuk fél citrom levét. A lébe óvatosan beletesszük a pisztrángokat, és lassú tűzön 15-20 percig főzzük. Kivesszük, lehúzzuk a bőrét, és hagyjuk kihűlni. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd a felforralt borban – amelyet sóval, cukorral ízesítettünk – feloldjuk, beletesszük az apróra vágott kaprot. A pisztrángokat egymás mellé helyezzük a tálra, tetejüket karikákra vágott sárgarépával díszítjük, leöntjük a zselatinnal, és a hűtőbe tesszük. Szósszal tálaljuk – a tejfelbe citromhéjat reszelünk, egy kiskanál citromlével, sóval, borssal és egy kanál konyakkal ízesítjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!