Facebook hozzászólás
951

Kenyérhelyettesítő magokból

Különböző diétákban sokan szenvednek attól, hogy nem ehetnek kenyeret. Ez a zabpehelyből és lenmagból készült ropi bár nem pótolja a kenyeret, de valamilyen krémmel, zöldséggel remek választás, de buliban is jó szolgálatot tesz, mint rágcsálni való.

Kenyérhelyettesítő magokból, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók:
5 evőkanál zabpehely
5 evőkanál tökmag
5 evőkanál napraforgómag
5 evőkanál lenmagszezámmag vegyesen (minél több a lenmag, annál jobban ragad a tészta magától, főleg, ha az elején leforrázzuk, ilyenkor a tésztából kimaradhat a tojás)
1 tojás
1 kávéskanál füstölt paprika
1 kiskanál

Elkészítés

A zabpelyhet és a lenmagot leforrázzuk 1,5-2 dl vízzel, amikor megpuhult és lehűlt, hozzákeverjük a többi alkotóelemet. Sűrű, kenhető masszát kapunk. Egy nagyobb tepsi aljára sütőpapírt helyezünk, arra vékony rétegben rákenjük a tésztát, betoljuk a sütőbe 180 fokra, és lassan szárítjuk-pirítjuk. Amikor világosbarna a teteje, akkor már nagyon óvatosak vagyunk, mert könnyen megég. A legjobb módszer, hogy amikor világosbarna, akkor lezárjuk a sütőt és benne hagyjuk, amíg a sütő kihűl, akár egy éjszakára is. Ha a tészta megsült, akkor megpróbálkozhatunk a megfordításával is, ilyenkor le kell húzni az aljáról a sütőpapírt, és visszatehetjük a fenekével felfelé, hogy ott is megpiruljon.

Tudod, mi a granola? Imádni fogod!
A granolával való szerelembe eséshez Amerikába kellett mennem, ahol olyat kóstoltam, ami után szóba se jöhetett, hogy ne legyen része a mindennapjainknak ez a reggeli finomság.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!