Kókuszgolyó zabpehelyből
A kókuszgolyó sokak kedvence, észrevétlenül elcsipegetünk belőle akár 5-6 darabot is. Ezek bár kis falatok, szénhidrát tartalmuk mégis jelentős. Ez a változat azonban jóval egészségesebb, tekintve, hogy a kekszet zabpehelyre cseréljük, ami lassú felszívódású szénhidrát, a cukrot édesítővel váltjuk ki, és a szokásos tejszín helyett is 1,5 %-os zsírtartalmú tejet használunk.
Hozzávalók:
20 dkg zabpehely
6 dkg kókuszreszelék (a forgatáshoz)
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál édesítővel készült házi lekvár
mandula aroma
édesítőszer
1,5 %-os tej, amennyitől összeállnak a golyók
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat összekeverjük (a kókuszreszelék kivételével), majd hozzátesszük a többi alapanyagot. Kézzel golyókat formálunk,majd megforgatjuk kókuszreszelékben.
Hozzászólás zárolva.