Facebook hozzászólás
1 277

Kókusztejes gyümölcsleves – nem egynyári élvezet

Már nem csak a kókuszreszeléket ismerjük. Örömteli, hogy egyre többen és gyakrabban főzünk kókuszzsírral, kókusz tejporrral és kókusztejjel.  Most ez utóbbiból készítettünk egy fantasztikus barackos levest.

Miért jótékony hatású a kókusztej?

Alacsony kalóriatartalma miatt a diétázók kedvence, mert energikusabbnak, fittebbnek érezhetjük magunkat tőle, kalóriatartalma pedig alacsony. A rendszeresen sportolóknak gazdag magnéziumtartalma az izomproblémák gyors enyhítésében segít, valamint magas foszfortartalma miatt a csontokat is erősíti.

A kókusztej nagyon egészséges

Hozzávalók:

  • 1 kg idény gyümölcs (most barackból a legfinomabb)
  • 10 evőkanál  kókusztejpor (pl.Vegabond)
  • 1, 5 liter víz
  • 3 evőkanál cukor vagy más édesítőszer
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • fahéj, kardamom, szegfűszeg

Elkészítés:
A megtisztított gyümölcsöt a cukorral vagy édesítővel feltesszük főni 1 liter vízben. Amikor egyet forr, belekeverjük a maradék vízben feloldott kókusztejport és a fűszereket. Az étkezési keményítőt elkeverjük pár kanál meleg levessel, és ezt is hozzáadjuk. Alaposan átkeverjük, egyet forralunk rajta és kész is. Jól behűtve is igen ízletes. (Forrás. biopont.hu)

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!