Körtés csicserilisztes piskóta
Mindig szeretek az idénynek megfelelő zöldségeket, gyümölcsöket alapanyagként választani. Most a körte van a placcon, ezért is örültem meg a bulkshop.hu legújabb receptjének! Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető sütemény. Vágjunk bele!
Hozzávalók:
1.5 bögre csicseriliszt
0.5 bögre kukoricakeményítő
0.5 bögre mandulaliszt
1 csipet himalája só
1.5 kávéskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
4-5 evőkanál eritritol / más fehér cukorpótló
2 evőkanál citromlé
1 kávéskanál almaecet
vaníliakivonat vagy aroma
3/4 – 1 bögre növényi tej
5 evőkanál olaj
3-5 db egész körte
Elkészítés:
1. Kapcsoljuk be a sütőt, 180 fokon sütjük majd a süteményt.
2. Béleljük ki a formát sütőpapírral. A süteményt egy kisebb kenyérsütőformában süssük. A mienk 22X10 cm-es volt.
3. Keverjük össze a nedves összetevőket, és hagyjuk állni, amíg a citromlétől és az ecettől kiválik belőle a savó.
4. Keverjük össze a száraz összetevőket.
5. Keverjük össze a száraz és a nedves összetevőket.
6. Nem összeálló, vastagon folyós, sűrű tésztát kell hogy kapjunk, amit kaparjunk, és egyengessünk el a papírral bélelt kenyérsütőformában.
7. A formában lévő süteménymassza magasságához igazítva vágjuk egyenesre a körték alját úgy, hogy jól, dülöngélés nélkül megálljanak, és a tetejük kissé kilátszódjon a tésztából.
8. Fedjük le lazán a tepsit egy papírral, a sütemény sokáig sül, a teteje könnyen megég.
9. Süssük 50 -55 percig.
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.