Lasagne, ahogy nálam készül
Sokféle változata létezik a lasagnénak, számtalan variációban tölthetjük meg a csodás tojásos tésztalapokat. Ez a recept spenóttal és túróval készült.
Hozzávalók:
0,5 kg friss spenót
25 dkg tehéntúró
2 gerezd fokhagyma
só, bors
10 dkg vaj
6 dkg liszt
6 dl tej
10 dkg parmezán
1 dl tejföl
Elkészítés:
A spenótot megmostam, leszáraztam, a nedves leveleket plusz víz hozzáadása nélkül puhára pároltam, majd kihűtöttem, kinyomkodtam belőle a felesleges nedvességet. Hozzáadtam a túrót, sót, borsot, két gerezd fokhagymát, és a botmixeremmel (örvendező poszt később!:) spenótkrémet gyártottam a hozzávalókból. Megfőztem a besamel mártást, amibe beleolvasztottam a parmezán felét.
Egy tűzálló tál alját kissé kiolajoztam, belerakosgattam az első réteg száraz lasagne lapot, megkentem túrós-spenótos krémmel, leöntöttem a sajtos besamellel, majd újra tészta, újra spenót, újra besamel, végül az utolsó réteg tészta. Ezt megkentem a tejföl és a maradék parmezán keverékével, majd 180 fokos sütőben 30 percig sütöttem.
Hozzászólás zárolva.