Gluténérzékenyeknek szeretettel
Lisztmentes mandulatorta körtével
A fordított torták nagyon népszerűek, mert igen könnyen kivitelezhetők, most egy mandulásat hoztunk nektek, amit lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatnak.
Hozzávalók – 26-os formához:
- 20 dkg mandulaliszt (darált mandula)
- 20 dkg puha vaj (nem olvasztott)
- 20 dkg cukor
- 3 nagy tojást enyhén felverve
- 4 ek barna cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 10 dkg szeletelt mandula
- 8–10 szem egész mandula
- 5-6 közepes puha körte
- porcukor
Elkészítés
Béleljük ki formát sütőpapírral, kapcsoljuk be a sütőt és mossuk meg a körtéket. A cukrot keverjük ki a vajjal (kb. 5 perc, amíg a cukor feloldódik), majd adjunk hozzá a tojást és verjük további 30 másodpercig. Mehet bele mandulaliszt (otthon is megőrölhetjük egy kávédarálóban) és a sütőpor, és keverjük újabb 2 percig. Beledobjuk a szeletelt mandulát és szépen elkeverjük a masszában.
A körtéket vágjuk félbe, a magházat távolítsuk el és nyomjunk bele egy szem mandulát. A barna cukrot szórjuk a forma aljára, arra fektessük a körtéket, majd egyenletesen oszlassuk el a masszát. 150 fokon süssük kb. 40-45 percig. Ha kész, várjuk meg, míg kicsit lehűl, tegyük rá a tálcát, vagy tálat, amin szervírozni akarjuk és egy mozdulattal fordítsuk meg az edényt. (Ha forrón csináljuk, elrepedhet a tál.) Amikor teljesen kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
Tipp: Bármilyen gyümölccsel elkészítheted, garantált a siker!
Kóstold meg ezt is:
Lisztmentes máktorta
Hozzászólás zárolva.