Facebook hozzászólás
1 564

Madártej gyorsan és egyszerűen!

Gyorsan elkészíthető, langyosan és hidegen is jó, édes, krémes, díszíthető, és nem csak a gyerekek kedvence. Vajon mi az? Természetesen a madártej. Így is készíthető!

Kép: nőivilág

Hozzávalók
1,5 liter tej
4 tojás
15 deka cukor
1/2 vaníliarúd vagy
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál liszt

Elkészítése
A tojások fehérjét elválasztjuk a sárgájától. A fehérjéket 3 evőkanál cukor hozzáadásával kemény habbá verjük. Egy 3 literes lábosban elkezdjük forralni a tejet, és a még fel nem forrt tejbe evőkanállal beleszaggatjuk a habot. (Egyszerre csak kevés habot tegyünk a lábosba, mert forgatnunk kell őket, ezért szükség van a helyre.) A hab mindkét oldalát egy percig főzzük, és vigyázzunk, hogy ne törjük össze. Szűrőlapáttal óvatosan emeljük ki, és tegyük félre tányérra.
A tojások sárgáját és a kikapart vaníliarúd magjait vagy a vaníliás cukrot jól keverjük el a cukorral. Amikor a cukor már nem „ropog”, és a krém szép világos vaníliaszínű lesz, akkor adjuk hozzá apránként a lisztet. A krémet lassan adagolva töltsük a már kis lángon tartott tejbe, és alaposan keverjük el. 5–8 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Vigyázzunk, hogy ne kapjon oda. Ha kész, tegyük üvegedénybe, hagyjuk kihűlni, s végül tegyük rá a habot. (Forrás: noivilag)

Életforma-tippek

Tálaláskor díszíthetjük színes öntettel, például karamellel vagy csokoládéval.


A tálaláshoz különféle
üvegtálak közül választhatsz
az Életforma Shopban!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

a


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!