Mákos túrógombóc diétás változatban
Attól, hogy alapvetően figyelünk arra, hogy kerüljük a zsírpárnanövelő ételeket, néha azért szükség van egy kis kényeztetésre… Ez a gombóc teljes mértékben diétás, az ízén azonban ez semmit nem ront!
Hozzávalók
(2 adaghoz
● 25 deka zsírszegény túró
● 7,5 deka zabpehely
● 1 tojás
● 1-2 evőkanál xillit
● fél citrom (héja, leve, minden)
● 1 adag vaníliás fehérjepor (25-30 gramm)
Morzsához
● mák (dióval is elkészíthető)
Öntethez
● 2 evőkanál natúr joghurt
● 1,5-2 evőkanál vaníliás fehérjepor
Elkészítés
A túrót összekeverjük a zabpehellyel, a tojással, a xillittel, a fehérjeporral, majd a reszelt citromhéjjal és annak kifacsart levével. Egy óráig hagyjuk állni a hűtőben, majd forraljunk vizet egy edényben, és vegyük ki a hűtőből a masszát, majd vizes kézzel gombócokat formázunk, és szépen beleejtegetjük a forrásban lévő, bugyogó vízbe. Addig várunk, míg fel nem jönnek a víz tetejére a gombócok, és ekkor kivehetjük őket, elkészültek. A kész gombócokat megszórjuk a darált mákkal. Az öntetet simára keverjük, és a kész gombócokra locsoljuk. (Forrás: Silye Gabriella, BioTechUSA sporttáplálkozási szakértő)
● Ez a recept finom, ráadásul egészséges, és igazán nem bonyolult elkészíteni! Természetesen az ilyen hagyományos ombóchoz mindig jól jön egy ilyen tésztaszűrő edény, amelyet persze máshoz is remekül hasz7nálhatunk!
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.