Facebook hozzászólás
1 584

Mazsolás mákos piskóta

A süti érdekessége, hogy nem kell a mákot megdarálni hozzá, és a szokásos kevert süteményeknél lágyabb tésztát kapunk. Mazsola helyett kimagozott meggyel is megbolondíthatjuk.

Kép: bestofcafe.hu

Hozzávalók (2 dl-es pohárral mérve):

  • 3,5 pohár liszt
  • 1,75 pohár kristálycukor
  • 3 x 8 g vaníliás cukor (3 tasak)
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 pohár darálatlan mák
  • 2,5 pohár tej
  • 3 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg mazsola
  • 1 citrom (héja)
  • porcukor
  • csipet só

Elkészítés:
Egy tálba keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá a tojást, a vajat és a mákot. Tiszta kézzel dolgozzuk el ezen összetevőket, majd végezetül borítsuk bele a tejet, de csak poharanként, ahogy szépen veszi fel a massza, nehogy végül túl híg legyen! Ha a keverék összeállt, ízesítésként öntsük bele a mazsolát, majd reszeljük rá egy citrom héját és ezeket is elegyítsük el. Egy tepsibe egyenletesen oszlassuk el a kapott végeredményt, majd 170 fokon kb. 20 percig (ha szükséges, tovább) süssük. Akkor jó, amikor már felpúposodott a piskóta. Ha kész, vágjuk szeletekre a sütit és porcukorral kínáljuk. (Forrás: bestofcafe.hu)

Tipp: Mazsola helyett kimagozott meggyet is potyogtathatunk a tésztába.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!