Meggymártás – nem csak kezdőknek
Van, aki profi módon készíti, van, aki tudja, hogyan kell és sokan még csak most kezdik tanulni. Pedig meggymártás nélkül nincs szakácstudomány, főleg most kell elsajátítani, amikor ideje van.
Hozzávalók (4 személyre):
A mártáshoz:
- fél kg friss meggy
- 4 evőkanál liszt
- 2-3 evőkanál cukor
- pici só
- 2 dl tej
- 4 dl víz
A grízhez:
- 30 dkg búzadara
- olaj
- 3 dl víz
- pici só
- pici cukor
A mártás elkészítése:
Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük bele egy lábasba. Szórjunk rá lisztet, sót, cukrot, keverjük el és kezdjük el melegíteni. Eközben öntsük fel a vízzel és a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett (oda ne égjen) forrásig főzzük.
A gríz elkészítése:
Az olajon pirítsuk meg a búzadarát, majd öntsük fel vízzel, tegyünk hozzá egy csipet sót és cukrot, majd keverjük el.
Tippek:
Használhatunk elkészítéskor egy kis vaníliás cukrot is és egy kevés fahéjat is.. A mártásba tehetünk egy kis tejfölt is, ha sűrűbben szeretjük. Ha éppen nem jutunk friss meggyhez, készíthetjük meggybefőttből is. A mártás húsok mellé is kiváló! (Forrás: bestofcafe.hu)
Hozzászólás zárolva.