Gyömbéres egytálétel
Mongol serpenyős hús
A mongol konyha eddig még nem tudta kivívni magának a nagy nemzetközi áttörést, pedig ez a fogás rendkívül egyszerű, ugyanakkor ízletes is – a gyömbértől és barna cukortól lesz pikáns.
Hozzávalók:
- 80 dkg hasaalja (vagy dió, esetleg szegy)
- 2 ek kukoricakeményítő
- 3 ek olaj
- 120 ml szójaszósz
- 7 dkg barna cukor
- 60 ml víz
- 1 tk reszelt gyömbér
- 3 zúzott fokhagymagerezd
- díszítésre: szeletelt zöld hagyma
- köretként rizs
Elkészítés
Dobd egy tasakba a felcsíkozott húst és a keményítőt, majd rázd jól össze. Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olajat és add hozzá a húst. Süsd addig, amíg színt nem kap. Vedd ki, a serpenyőbe pedig öntsd bele a vizet, a szójaszószt, a cukrot és a fűszereket. Forrald fel, majd tedd vissza a húst és lefedve párold addig, amíg a marha meg nem puhul. Dobjuk fel az apróra vágott zöldhagymával és adjunk hozzá főtt rizst.
Tipp: Autentikusan szaftos hasaaljából készül ez az étel, de nyugodtan kicserélheted olyan húsra, amit jobban szeretsz.
Hozzászólás zárolva.