Facebook hozzászólás
1 088

Mozzarellás-spenótos kedvenc

Ezt az ételt az otthon felkutatott maradékokból raktam össze – először. Azóta viszont nagy kedvenc és rendszeresen készítjük újra és újra!

Kép:Életforma

Hozzávalók:

kb. 15 dkg mirelit spenót (vagy fél kiló friss)
10 dkg fagyasztott koktélrák
10 dkg mozzarella sajt
20 dkg bulgur
1/2 dl fehérbor
1 szál zöldhagyma
só, bors, fokhagyma
olívaolaj

Elkészítése:

A spenótot, ha friss, megtisztítjuk és felaprítjuk. Elkészítjük a bulgurt. Ehhez a gabonához képest kétszeres mennyiségű vizet felforralunk, majd ráöntjük a jól lefedhető edénybe helyezett bulgurra. Sózzuk, rátesszük a fedőt és jól bebugyoláljuk a egy konyharuhába, hogy gőzölődjön.Körülbelül 10 perc alatt megpuhul. (A bulgur nagyon egészséges, például PCOS diétában is ajánlott!) Ezalatt a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, kevés olajon megpároljuk. Rátesszük a rákocskákat, megsütjük. Hozzátesszük a spenótot is és jól összeforgatjuk. Felöntjük a borral (vízzel is jó, ha nincs éppen borunk), és összepároljuk az egészet. A megpuhult bulgurt hozzáöntjük, együtt tovább pirítjuk. Ha késznek tűnik, rádobáljuk a nagyobb darabokra tépkedett mozzarellát. Addig sütjük, míg a sajt beleolvad az ételbe és azonnal, forrón tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 455

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!