Facebook hozzászólás
171

Mustban pácolt kacsacombok

A szőlő minden formájában – gyümölcsként és „fűszerként” meg persze átalakulva, mustként, borként és borecetként is – fantasztikus szereplője a gasztronómiának. A következő recept igazi őszi finomság, amely egyik háziasszony palettájáról sem hiányozhat.

kép: PP Archív

Hozzávalók:

6 kisebb pecsenyekacsacomb,

10 deka füstölt szalonna,

3-4 deci friss must,

15 deka kacsazsír,

2 fej fokhagyma,

2 evőkanál majoránna,

só, őrölt bors.

Elkészítése:

a konyhakész kacsacombok bőrös felét bevagdossuk, a csíkokra vágott füstölt szalonnacsíkokkal megspékeljük, majd egy edénybe rakjuk őket, s leöntve a musttal, egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap mindegyiket lecsöpögtetjük, sózzuk, borsozzuk, a majoránnával bedörzsöljük. Egy sütőedényt vastagon kikenünk kacsazsírral, és egymás mellé beletesszük a combokat. Mellédobjuk a gerezdekre szedett, megtisztított fokhagymákat, öntünk alá a pácmustból körülbelül 1,5 decit, majd lefedve puhára pároljuk a combokat, s a végén a bőrös oldalukat piros-ropogósra sütjük. Burgonyapürével és zöldsalátával kínáljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!