Narancsos sajttorta és cappuccino
A négynapos húsvéti hétvége jó alkalmat biztosít arra, hogy kicsit hátradőljünk, és egy kávé és egy könnyű desszert társaságában élvezzük a pihenést. Akár együtt vagyunk a családdal, akár szűk körben tartjuk a húsvétot, egy kis kényeztetés még kellemesebbé teszi az ünnepet. Nem is beszélve arról, hogy a locsolók is jobban örülnek egy-egy egyedi finomságnak a szokásos csokitojás helyett.
A Nespresso szakértői által összeállított receptek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a nap bármely szakában kompromisszumok nélkül élvezhessük a tökéletes kávéélményt, hiszen a tavaszi receptek között egyaránt megtalálhatóak a ‘’hagyományos’’ és a koffeinmentes Grand Cru kávéőrlemények felhasználásával készült kávé-desszert párosítások is.
Hozzávalók:
Keksz alap:
100 g cukor
200 g liszt
120 g vaj
1 evőkanál tejszín
1 evőkanál fahéj
1 teáskanál vaníliakivonat
Sajtkrém:
100 ml víz
5 zselatin
egy nagy narancs leve
400 g mascarpone
200 g túró
150 g nádcukor
200 ml tejszínhab
Cappuccino:
1 Nespresso Rosabaya de Colombia Grand Cru kávékapszula
80 ml tej
Elkészítés:
Keksz alap:
Keverje össze a keksz alap összes hozzávalóját. A kiolajozott sütőformát (28 cm) bélelje ki sütőpapírral, majd tegye bele, és egyengesse el a tésztát. Süsse 15-20 percig, amíg szép barna színt nem kap.
Sajtkrém:
Áztassa a zselatint hideg vízbe, hogy megpuhuljon. Melegítse fel a narancslevet egy kis lábosban, majd távolítsa el a tűzről, és adja hozzá a zselatint. Keverje össze a sajtkrémet, a túrót és a cukrot, és öntse rá a zselatinnal kevert narancslevet. Végül óvatosan keverje bele a tejszínhabot. Öntse rá a túrós masszát a sütőformában megsült keksz alapra, és tegye a hűtőbe egy éjszakára, hogy lehűljön és megdermedjen.
Tálalás:
A cappuccino elkészítéséhez főzzön egy espresso-t a Rosabaya de Colombia Grand Cru őrleményből, közben készítsen tejhabot az Aeroccino tejhabosítóval, majd öntse a tejhabot a kávéra. Fogyassza a süteménnyel együtt.
Hozzászólás zárolva.