KÁVÉ KISOKOS
Nem mindegy, mit kortyolgatunk
Bármilyen hihetetlen, a világon a legtöbb kávét a finnek fogyasztják, évi 12 kg/főt tudnak meginni. De a magyarok 85 százaléka is iszik napi rendszerességgel kávét, s az utóbbi időben már nem csak reggel és ebéd után, hanem szinte egész álló nap. Nézzük, leginkább miket kortyolgatunk?
Finn speciális kávé: a kávé aljára juustoleipä sajtot tesznek, majd a tetejét is megszórják vele
Amerikai hosszú kávé: nagyobb mennyiségű vízzel lefőzött kávé, amely nem olyan erős, ezért hosszan lehet kortyolgatni
Ír kávé: whiskey-vel meglöttyintett fekete kávé
Diplomata kávé: előmelegített pohárba tojáslikőrt teszünk, ráöntjük a kávét, a tetejére tejszínhabot kanalazunk, majd megszórjuk kakaóporral
Kávélimonádé (Mazagran): portugál finomság. Egy üvegben két csésze eszpresszó némi friss citromlével, tört jéggel, cukorral és rummal összekeverünk, majd magas falú üvegpohárban, esetleg citromkarikával díszítve szervírozzuk
Café corretto: némi grappával vagy brandyvel megbolondított eszpresszó
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Gyömbéres jegeskávé citromsorbettel Tuncsitól
Ismét összemérték tudásukat egy nálunk is jól ismert nemzetközi kávéházlánc hazai baristái, hogy újragondolják a kávézás élményét. Olyan finomságokat kellett készíteniük, amilyeneket kis gyakorlással bárki elkészíthet otthon is. Tuncsi fagyis kávéja pillanatok alatt kész egy finom grillebéd frissítő lezárásaként.
Hozzászólás zárolva.