Nőnapi ananászos tarkabarka sütemény
Hihetetlenül mutatós és finom ez a vendégváró sütemény. Az ananászdarabkák, és a mellé elkészített vaníliás puding teszi különlegessé az ízhatást. Garantált lesz a siker vele családon belül és kívül.
Hozzávalók
(körülbelül 16 szeletre)
3 kis doboz ananászkarika-konzerv
25 deka vaj vagy margarin
25 deka cukor
4 egész tojás
csipetnyi só
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
50 deka liszt
2 evőkanál kakaópor
2 deci tej
zsiradék a tepsi kikenéséhez
a
Elkészítése
A konzervek levét leöntjük, az ananászdarabokat szűrőn jól lecsepegtetjük. A puha vajat vagy főzőmargarint habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a csipetnyi sót és az egész csomag vaníliáscukrot, majd simára dolgozzuk. Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral, majd elvegyítjük a tojásos masszával. Vékony sugárban belecsorgatjuk a tejet, és csomómentesre keverjük.
A masszát két részre osztjuk, és az egyik felét a kakaópor hozzáadásával barnára színezzük.
A tepsit kizsírozzuk, és belesimítjuk először a világos, majd a tetejére a sötét színű masszát. Villával óvatosan összekeverjük, hogy a tészta foltos, kicsit márványos hatású legyen. Végül széles pengéjű késsel elsimítjuk a tetejét, és beborítjuk az ananászkarikákkal.
Előmelegített sütőben 175 fokon 50-60 percig sütjük. Miután kihűlt, felszeleteljük.
Tipp ínyenceknek: A süteményhez készíthetünk (főzés nélküli) vaníliapudingot is, a tasakon lévő leírás szerint. Mielőtt megszilárdulna, belekeverünk egy evőkanál rumot. Egy pohár főzőtejszínt kemény habbá verünk, majd óvatosan összevegyítjük a rumos vaníliakrémmel.
További ínycsiklandó receptek itt!
és a receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Hozzászólás zárolva.