Facebook hozzászólás
1 028

Nyáreleji szezonális koktélok

Koktélos rovatunkban a budapesti PIÑA Coctail Bar csapata vezet be minket a koktélok történelmébe, és kedvenc szezonális vagy épp ikonikus koktéljainknak titkos receptjeibe. Június, és az első nyári napok érkeztével ismét körülnéztek a piacon, és elmesélték nekünk, hogy milyen friss gyümölcsökből és fűszernövényekből érdemes most mennyei koktélokat keverni!

Új hónap, új évszak, új gyümölcsök a piacokon. Használjuk ki a szezonalitást akkor is, ha koktélokat készítünk.

A legfrissebb kedvenceink egyértelműen a málna, a menta, és az épp érő meggy! Az alábbiakban mindhárom összetevőből kitaláltunk egy-egy koktélt, amit akár otthon is könnyedén elkészíthettek!

Trópusi koktél. Fotó: PCB
Trópusi koktél. Fotó: PCB

 

  • Aku Aku

Hozzávalók: menta levél (6 db), rum (4 cl), ananászlé (4cl), citromlé (2 cl), igény szerint cukorszirup (2 cl)

Ez a trópusi tiki koktél elhozza a felfrissülést a hirtelen forróvá váló júniusba. Ha van otthon friss mentátok, szerencsések vagytok – csak szedjetek le néhány friss levelet és indulhat is a koktélparti!

Így készítsd el: turmixold össze az alapanyagokat, és egy teaszűrő segítségével szűrd jégre.

A szemnek is gyönyörű. Fotó: PCB
A szemnek is gyönyörű. Fotó: PCB
  • Irish BR Smash

 

Hozzávalók: málna (5 db), bazsalikom (4 levél), ír whisky (4 cl), citromlé (2 cl), méz (1 tk), szóda

A tömény bazsalikomos Basil Smash koktél bizony friss málnával még nyáriasabb! A cukorszirupot lecseréltük mézre, a gint pedig whisky-re. Komoly, de frissítő koktél lesz belőle.

Így készítsd el: a málnát, a mézet és a bazsalikomot helyezd egy pohárba, és egy kanál/fakanál segítségével óvatosan törd meg egy kicsit, majd töltsd fel a poharat jéggel. Erre öntheted a whiskyt, a citrust, majd végül húzd fel szódával. Pálcikára fűzött málnaszemekkel díszítsd!

 

  • Gin&tonic másképp. Fot: PCB
    Gin&tonic másképp. Fot: PCB

    CherryT

Hozzávalók: meggy (6 db), alma (4 vékony szelet), gin (4cl), citromlé (1 cl), tonik (felöntéshez, 1-2 dl)

Ha nyár, akkor nem hagyhatjuk ki a gin&tonicot sem, de ezt is szigorúan egy szezonális csavarral! A meggy és az alma egy igazi gyümölcsöskertet varázsol a poharadba!

Így készítsd el a koktélt: helyezd a magozott meggyet és az almaszeleteket egy borospohárba, töltsd fel jéggel, majd add hozzá a gint és a citruslevet. Tonikkal felöntve fogyaszd!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!