Facebook hozzászólás
996

PULYKÁVAL A VILÁG KÖRÜL - 2.

Paella, panzanella és lasagne-falatkák gyorsan

Mediterrán vendégváró fogásokat mutatunk nektek, amire nem kell sok előkészület, viszont hamar össze lehet készíteni őket.

Szenvedélyes spanyol ízek: pulykakolbászos paella 

Hozzávalók 2 főre: 1 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg Gallicoop pulykakolbász, 40 dkg pulykamell, 1 db kaliforniai paprika, 15 dkg ceruzabab, 4 db paradicsom, 30 dkg rizottórizs, 1 l húsleves (kockából is jó), csipet sáfrány, 1 tk pirospaprika, só, bors, 1-2 db babérlevél, olaj.

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, dobjunk rá egy fej apróra vágott vöröshagymát és 3 gerezd fokhagymát. Ha kicsit lepirul, mehet rá 10 dkg karikára vágott pulyka páros kolbász és 40 dkg felkockázott pulykamell, 1 apró kockára vágott kaliforniai paprika, 15 dkg ceruzabab és 4 apróra kockázott paradicsom. Szórjunk rá 30 dkg rizottórizst, öntsük fel 1 liter húslevessel, tegyük bele egy csipet sáfrányt, 1 tk pirospaprikát, sót, frissen őrölt borsot, 1-2 babérlevelet. Főzzük készre a rizst, rázogatva, apránként hozzáöntve a húslevest. Apróra vágott petrezselyemmel és citromkarikával tálaljuk.

Pulykakolbászos paella. Fotó: Gallicoop
Pulykakolbászos paella. Fotó: Gallicoop

 

Panzanella. Fotó: Gallicoop
Panzanella. Fotó: Gallicoop

Egy igazán vitamindús toszkán saláta: a panzanella 

Hozzávalók 2 főre: egy nagy szelet szikkadt kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg pulykamell, só, bors, rozmaring, kakukkfű, 10-15 db olajbogyó, 5 db koktélparadicsom, olaj, 1 cs. mozzarella, 4 levél jégsaláta, 1-2 ek. balzsamecet, olaj.

Serpenyőben olívaolajat hevítünk, amibe rozmaringot és a kakukkfüvet teszünk, majd a nagyobb kockára vágott, szikkadt kenyeret átforgatva aranybarnára pirítjuk benne. A kenyeret félretesszük egy tálba, a fűszereket kivesszük a serpenyőből. Felhevítjük a maradék olajat, amibe mehet 2 gerezd fokhagyma, és a felkockázott pulykamell. Sózzuk, borsozzuk, olívabogyót is dobhatunk rá. Ha a hús szaftosra sült, a serpenyő egész tartalmát a lepirított kenyérre öntjük. Néhány szem koktélparadicsomot 1 percig forgatunk a jó forró serpenyőben, amíg kicsit megpuhul, majd az is mehet a tálba. Utána mozzarellát teszünk hozzá és tépett salátaleveleket. A maradék fűszeres olívaolajjal és balzsamecettel locsoljuk meg tálaláskor.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!