Facebook hozzászólás
994

PULYKÁVAL A VILÁG KÖRÜL - 2.

Paella, panzanella és lasagne-falatkák gyorsan

Mediterrán vendégváró fogásokat mutatunk nektek, amire nem kell sok előkészület, viszont hamar össze lehet készíteni őket.

 

Lasagne falatkák. Fotó: Gallicoop
Lasagne falatkák. Fotó: Gallicoop

 

Gyerekek kedvence: pulykás lasagne falatok

Hozzávalók 4 főre: 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 50 dkg pulyka darált hús, oregano, só, bors, 1 ek sűrített paradicsom, 40 dkg hámozott, darabolt konzerv paradicsom, 1 doboz lasagne lap, 1 cs. mozzarella, olaj, saláta.

Egy fej hagymát és 3 gerezd fokhagymát felaprítunk és olívaolajon megdinsztelünk. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk 50 dkg pulyka darált húst, és kevergetve megpirítjuk. Ha kész, oreganóval fűszerezzük és hozzákeverünk 1 ek sűrített paradicsomot, 40 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzervet és 20 percig főzzük. Közben a lasagne lapokat (1 doboznyit) 5 perc alatt előfőzzük, majd széles csíkokra vágjuk. Egy muffin tepsi mélyedéseit megkenünk olajjal, és kibéleljük a tésztacsíkokkal. Beletöltjük a tölteléket, egy-egy falatnyi mozzarellát teszünk a tetejére (25 dekányit osztunk szét) és 20 perc alatt megsütjük. Friss salátaágyon tálaljuk.

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!