Pármai spagetti
15 perces vacsora, ami nem azzal kápráztat el, hogy milyen sokáig készül, hanem azzal, hogy mennyire finom! A tejszín, a fokhagyma és a parmezán magában is elég lenne az élményhez, de a császárszalonna felteszi rá a koronát.
Hozzávalók:
2,5 dl főzőtejszín
15 dkg főtt, füstölt császárszalonna
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
parmezán
só
bors
50 dkg spagetti
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, rászórjuk a szeletekre vágott fokhagymát, egy percig pirítjuk, majd ráöntjük a tejszínt. Mehet bele a parmezán és a bors. Az időközben kifőzött spagettit összekeverjük a szósszal. A mártás csak bevonja majd a tésztát, nem fog tocsogni benne. Tálaláskor jár mellé még reszelt parmezán.
Hozzászólás zárolva.