Facebook hozzászólás
1 359

Pudingos almatorta – a sütés nélküli habos csoda

Nagyon rákaptunk a sütés nélküli finomságokra, ami ebben a melegben nem is csoda. Most egy almás, vaníliapudingos változatot készítettünk, ami akár egy szeptemberi születésnap főszereplője is lehet. A tetején pedig szó szerint van hab a tortán…

Ugye, hogy ellenállhatatlan? Kép: a szerző
Ugye, hogy ellenállhatatlan? Kép: a szerző

Hozzávalók:
1 kg alma
6 deci víz
20 deka cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
1/2 kiskanál fahéj
4o deka háztartási keksz

tetejére:
25o ml tejszín,
kakaópor
Elkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük, ahogy azt egy normális pitébe szoktuk. A meghámozott, lereszelt almához hozzátesszük a 20 deka cukrot, és 6 deci vízben kb. 1o-15 percig főzzük. A pudingporokat 5-6 kanál hideg vízzel kikeverjük, hozzáadjuk az előírt fahéj mennyiséget, és a még forrásban lévő almával tovább főzzük sűrűsödésig. A tepsi aljára kekszet rakunk, arra rá a meleg krémet, majd erre ismét egy sor kekszet. Addig rétegezzük amíg a masszából van. Legfelül legyen a keksz, arra rá simítjuk a habbá vert tejszínt. Utolsó momentumként rászitáljuk a kakaót, majd egy éjszakára hidegre tesszük, hogy a keksz is átpuhuljon.Másnap szeleteljük.  Nagyon mutatós, egyszerű sütemény.
Sütés nélkül készítettünk már csokis-rizses tortát is. Emlékszel még a receptre? Ezt is érdemes kipróbálni!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!