Facebook hozzászólás
422

Pupusa

Gyors vacsorának, otthoni tízórainak vagy uzsonnának, vasárnapi brunch-hoz is kiváló, nagyjából percek alatt elkészül, és nagyon finom. Salvador nemzeti eledele állítólag, nevét pupúszának ejtik, és biztos vagyok benne, hogy arrafelé még az enyémnél is finomabbat – és szebbet! – készítenek, de én a sajátommal is nagyon elégedett voltam.

Pupusa, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
15 dkg kukoricaliszt
15 dkg búzaliszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
fél dl olaj
1 dl (vagy egy picit több) víz

a töltelékhez bármi, amihez kedvünk van: fűszeres darált hús, sajt, zöldség, esetünkben 20 dkg reszelt sajt, egy-egy marék kukorica és zöldborsó, a tálaláshoz tejföl

Elkészítés:
A lisztbe belekeverem a sütőport, sót, olajat, majd annyi vizet adok hozzá, hogy a tészta összeálljon. Nem lesz rugalmas, ezt ne is várjuk. Formázzunk a tésztából egyforma súlyú gombócokat. Tegyük félre kicsit pihenni (kb. 10 perc), addig elkészíthetjük a tölteléket. Nyújtsuk ki 1-2 milliméter vastagra a tésztát (jó ötlet két folpack között csinálni, hogy ne szakadjon el), mindegy, hogy négyzetre vagy körre nyújtjuk, de a kör esztétikusabb. Töltsük meg a töltelékkel, majd csippentsük össze a széleket, tegyük vissza a deszkára, és óvatosan nyújtsuk ki még egy kicsit. Száraz serpenyőben süssük színesre a pupusák mindkét oldalát. Saláta, tejföl, salsa nem árt hozzá.

Spenótos, sonkás, gombás pizza
Ha szeretsz pizzát rendelni, akkor annál csak az a jobb, ha Te csinálod az egészet. Friss, kreatív és nagyon finom fogás, amit tök jó a családdal összehozni.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!