Facebook hozzászólás
604

Ráérős reggeli hétvégére

Te is szereted a lassan induló hétvégéket? A reggeli és az ebéd rendszeresen egy délelőtti étkezéssé fonódik össze? Kövesd Kitchenette food blogger tanácsait és minden alkalommal tökéletes fogásokat készíthetsz a késői reggelikhez vagy a korai ebédekhez.

A reggeli fontos étkezés, hát még ha megadjuk a módját. A Bonami foodstylistjai ezúttal két nagyszerű reggeli recepttel készültek.Próbáltad már a sajtos gofrit? Vagy, ha édesszájú vagy biztosan értékelni fogod a fahéjas és vaníliás zabkását! Meríts ihletet a receptekből! Mindössze jó minőségű kiegészítőkre és egy kis időre lesz szükséged.

Ünnepi reggeli zabkása
reggelik
Ünnepi reggeli zabkása (Fotó: Bonami)
Hozzávalók:

A kásához:
1 reszelt alma a héjával együtt
130 g finom zabpehely
3 dl víz
3 evőkanál chia mag
egy csipet só
2 evőkanál méz
ízesítéshez fahéj, kardamon vagy vaníliarúd

A tálaláshoz:
4 db őszibarack, sárgabarack lehet befőtt is vagy szilva
20 g vaj
1 dl víz
1 teáskanálnyi fahéj vagy kardamon
1 marék (pörkölt) dió
1 teáskanál juharszirup vagy méz

Elkészítés:

A kása összes hozzávalóját tegyük egy közepes méretű edénybe. Alacsony hőfokon helyezzük a főzőlapra és főzzük addig, amíg besűrűsödik. Eközben a diót pirítsuk meg, ha elkészült tegyük félre a serpenyőt, és locsoljuk meg juharsziruppal. A kész darabokat helyezzük sütőpapírra, amíg lehűlnek. Helyezzük a szeletelt gyümölcsöket egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vajat, 1 dl vizet és a fahéjat, majd főzzük addig, amíg a gyümölcs megpuhul. A főzés ideje a gyümölcs típusától függően változhat. Tegyük az elkészült zabkását tálakba, és öntsük nyakon kevés gyümölcslével, díszítsük dióval. Ha édesebb ízesítést szeretnénk, enyhén meglocsolhatjuk juharsziruppal.

Sós gofri

A sós gofri kiváló reggelire, és még inkább megállja a helyét egy ünnepi villásreggeliként. Lepd meg szeretteid ezzel az izgalmas recepttel!

Hozzávalók:

220 g sima búzaliszt (a búzaliszt felét helyettesíthetjük teljes kiőrlésű liszttel is)
40 g kukoricakeményítő
1 teáskanál sütőpor
1⁄2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
1 csipet frissen őrölt bors
330 g kefir
2 tojás
60 g vaj
110 g gouda vagy cheddar sajt reszelve
1 szeletelt avoládó
1 tükörtojás

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a keményítőt, a szódabikarbónát egy közepes tálban, majd adjuk hozzá a sót és borsot. Egy kisebb lábosban, alacsony hőfokon olvasszuk fel a vajat. Ha felolvadt jöhet hozzá a kefir, a tojások, a reszelt sajt és a spenót. Ezután melegítsük fel a gofrisütőt. Amíg a sütő melegszik, óvatosan keverjük össze a lisztes és a vajas alapokat. Csak addig keverjük, hogy ne maradjon nem elvegyített lisztkeverék a tésztában. Ha kész, máris süthetjük aranysárgára a gofrit. Az elkészült gofrikat kreatívan tálalhatjuk avokádóval, feta sajttal, paradicsommal vagy akár tükörtojással, buggyantott tojással.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!