Facebook hozzászólás
770

Márton-napi hideg libamáj zsírjában

November 11-én ünnepeljük Márton-napját, és bizony az, aki ezen a napon nem eszik libát, meg lehet hogy egész évben éhen marad. Jöhet akkor egy fenséges Márton-napi fogás? Mit szólnátok a hideg libamájhoz zsírjában?

Ezen a héten ünnepeljük Márton-napját és ezen alkalomból most minden a Márton-napi finomságokról szól. Nemrég volt már egy szuper levesünk, Márton-napi libaleves gazdagon elnevezéssel. Nos, ha valaki ezenfelül szeretnél még valamilyen különleges előételt az asztalra varázsolni, akkor íme a hideg libamáj zsírjában elkészítési módja. Kis tálkákba kimérve a hideg libamáj zsírjában sokáig fogyasztható marad. Hideg estéken egy szelet pirítósra kenve, forró tea kíséretében utolérhetetlen lehet.

Márton- napi hideg libamáj zsírjában
Hideg libamáj zsírjában
Nem csak Márton- napi fogásként tökéletes (Fotó: Depositphotos)
Hozzávalók:

60-70 dkg libamáj
40 dkg libaháj
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csemege zöldpaprika
1 paradicsom
1 alma
1 babérlevél
só, egész bors, majoránna,

Elkészítés:

A libamájat hártyájától megtisztítjuk, ez epéjét és az epe körüli zöld részt eltávolítjuk, hideg vízben alaposan megmossuk és tiszta ruhával szárazra töröljük. Sózzuk, majoránnával fűszerezzük majd hűtőszekrénybe helyezzük. A libahájat megmossuk, nagyobb darabokra felszeleteljük, és kevés vizet aláöntve feltesszük sülni. Szeletelt vöröshagymát, fokhagymát adunk hozzá és teljesen kisütjük. Az előkészített libamájat kivesszük a hűtőből, egy lábasba helyezzük, majd rászűrjük a kisült libaháj zsírját. Hozzáadjuk a a babérlevelet, az egész borsot, a mosott és szeletelt almát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Sütőbe téve megsütjük, majd kivesszük zsírjából és tárolóedénybe helyezve hagyjuk hűlni. A zsírt rászűrjük a libamájra, majd hűtőszekrényben tároljuk, egészen a fogyasztásig.

Ez is érdekelhet:

Márton-napi libamáj tokaji mártásban érlelt szőlővel

 

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!