Libamáj cikkek

Márton-napi hideg libamáj zsírjában
November 11-én ünnepeljük Márton-napját, és bizony az, aki ezen a napon nem eszik libát, meg lehet hogy egész évben éhen marad. Jöhet akkor egy fenséges Márton-napi fogás? Mit szólnátok a hideg libamájhoz zsírjában?

Karácsonyi libamáj csészébe csomagolva
Még azt sem mondom, hogy libamáj kell hozzá, mert a kacsáé is pont olyan finom a célra. A lényeg, hogy "egy valaki kedvesnek" saját kezű ajándékot készíts! A zsírjában sült máj erre tökéletesen megfelel! A tetejére készíts kis karácsonyi kalapot egy csinos szalaggal. Amikor majd az ünnepek alatt reggelire vagy vacsorára egy kis pirítósra teszi, biztosan Rád gondol majd! De lehet, hogy meg is hív az ínyencségre! Egy biztos, ez nagyon jó!

Márton-napi libamáj tokaji mártásban érlelt szőlővel
Aki nem eszik libát Márton napján, egész évben éhezni fog – szól a szólás-mondás. Libahúst nem, de libamájat készítettem, és hogy a bor se maradjon ki, tokaji aszú is a menüsor része lett. Nos, így nem éhezik Pammer Lívia soha! Kóstold meg!

Voltál már nagykövet? Most lehetsz!
December 10-én immár másodszor ünnepelhetjük a tokaji aszút, ami exkluzivitása révén a világ egyik legjobb édes bora. Az idei Nemzetközi Aszú Day jó alkalom arra, hogy egy klasszikus párosításával, a libamájjal kóstoljuk együtt. Most léphetsz diplomata pályára!

Kacsacomb burgonyagombóccal, párolt lilakáposztával és libamájszeletekkel
A kacsa- és libacomb szezonja novemberben kezdődik, és egészen tavaszig tart, érdemes belőle ilyen tájt jól belakmározni. Klasszikus elkészítési módját mutatjuk most be.

Kedvencünk, a máj
Enni vagy nem enni, ez itt a kérdés. Mármint a belsőségek közül a májat. Tudvalévő ugyanis, hogy a máj a szervezet méreganyagainak kiszűrésére szolgáló szerv, és mint ilyen, nem biztos, hogy túlságosan egészséges.

Libamáj sült almával
Ezt a receptet is a Torkos Csütörtökön fedeztem fel újra. Pikáns, különleges fogás. A máj értékes alapanyag, sütése nagy odafigyelést igényel, de megéri! Igazán remek ebéd vagy vacsora kerekedik belőle a hétvégére!

Zsírjára sütött libamáj, ahogy Márti készíti
Gondosan készülj fel a libamáj sütésére, hiszen drága alapanyaggal fogsz dolgozni! Számomra ez szinte egy szertartás, annyira imádom! A cél, hogy úgy kapj ízletes, sült libamájat, hogy a súlyából ne veszítsen! Már most elkészítheted ezt a finom farsangi fogást, hiszen így lesütve sokáig eláll! Ha mondjuk a hétvégén buliztok, ezt már most elkészítheted, és mire a vendégek megjönnek, a zsírszag is kimegy a lakásból! Munkára fel!

Nem mindegy, hogy háp-háp, vagy gá-gá
Azonnali termékvisszahívásra kötelezte a Kurunczi Hús Bt.-t a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága, miután a laboratóriumi vizsgálatok bebizonyították, hogy libamáj megjelöléssel kacsamájat forgalmaztak. Csalás miatt és a hazai baromfiágazat védelme érdekében a NÉBIH fokozottan vizsgálta az elmúlt időszakban a fagyasztott libamáj-forgalmazókat. Ennek eredményeként foglaltak le több mint 2 tonna, mintegy 10 millió forint értékű hamisított termék.

Töltött gomba mártással
Libamájjal és vargányával töltött gombafejek, besamellel és barnamártással