Életforma.hu

GASZTRO

Karácsonyi libamáj csészébe csomagolva

Még azt sem mondom, hogy libamáj kell hozzá, mert a kacsáé is pont olyan finom a célra. A lényeg, hogy "egy valaki kedvesnek" saját kezű ajándékot készíts! A zsírjában sült máj erre tökéletesen megfelel! A tetejére készíts kis karácsonyi kalapot egy csinos szalaggal. Amikor majd az ünnepek alatt reggelire vagy vacsorára egy kis pirítósra teszi, biztosan Rád gondol majd! De lehet, hogy meg is hív az ínyencségre! Egy biztos, ez nagyon jó!

Hozzávalók:

Hozzávalók:

Tegyük a májat egy tálba, öntsük rá a tejet, és rakjuk be a hűtőbe egy éjszakára. Reggel vegyük ki, itatgassuk le róla a tejet, és sütés előtt hagyjuk, hogy kb. 20 perc alatt felvegye a konyha hőmérsékletét. Ezalatt a hájat diónyi kockákra vágjuk (használjunk jól megélezett kést!). Egy mélyebb serpenyőbe vagy teflonos fazékba öntsünk 2 evőkanálnyi vizet, kezdjük melegíteni, rögtön dobjuk rá a a hájat, és süssük ki. A fincsi tepertőket a végén szűrőlapáttal kiszedjük (jó lesz reggelire vagy vacsihoz!). A májat domborúbb felével a maradék zsírba rakjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, negyedekbe vágott vöröshagymát és a hámozatlan fokhagymagerezdeket. Fedjük le, és közepes lángon egy nagyjából 60 dkg-os májat süssünk hét percig. Óvatosan fordítsuk meg, nagyobb lángon süssük újabb hét percig, de már fedő nélkül.

Készítsük elő a csészéket, csatos üvegeket vagy egy nagyobb tálat a májnak, és "ágyazzunk meg" neki! Az edénykék aljára szórjuk kis sót, némi pirospaprikát, mindegyikbe tegyünk egy kis libamájat, öntsük le zsírjával, és most jön a csavar! A fokhagymagerezdekből nyomkodjuk ki édes belsejüket, és tegyünk belőle egy-kettőt a kisebb edényekbe, és persze a nagyobb tálba is. Hagyjuk kihűlni, majd fedjük le, és díszítsük karácsonyi papírkákkal, fenyőággal vagy ami épp eszünkbe jut! Ezzel minden pasit meg lehet fogni!

Kellemes ünnepeket!

 

Cukormentes tojáslikőr, Kép: receptguru

Akár még most is neki lehet állni elkészíteni ezt a nagy ünnepi klasszikust, ezúttal Kata receptjének köszönhetően cukormentesen, hogy azok is megkóstolhassák, akik cukormentes életet folytatnak.


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.