Japán felhang a konyhában
Retek roston – miso pasztával
Már lehet kapni primőr retket, ezért hoztunk nektek egy szuper receptet, amivel kicsit különlegesebbé teheted ezt az egészséges zöldséget. Húsvétkor is remek körete lehet a sonkának, csülöknek!
Hozzávalók:
- 2 csokor retek a zöldjével együtt
- 2 tk olaj
- 1/2 tk bors
- 2 ek lágy vaj
- 2 ek miso paszta
- só
Elkészítés:
Mosd meg a retkeket, a zöldjével együtt és hagyd megszáradni.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
Vágd le a retkek le a zöldjét és tedd félre.
A gumókat vágd félbe, dobd egy zacskóba.
Sózd, borsozd és add hozzá az olajat, majd alaposan rázd össze.
Rendezd el őket a tepsin és süsd kb. 12 percig. Maradhat kicsit roppanós, de sütheted puhára is.
Amíg a retek megsül, keverd össze a vajat a misóval.
Tedd a zöldeket is a tepsibe és oszlasd el a vajkeverék felét a zöldségek tetején. Süsd még 3 percig.
Tipp: Ha nincs otthon japán miso pasztád, bármilyen fűszerrel készíthetsz vajkeveréket: a kakukkfű remekül illik a retekhez!
Próbáld ki ezeket a zöldséges ételeket is:
Grillezett gyümölcsös saláta
Tepsis burgonyakorongok
Grillezett vöröskáposzta saláta
Hozzászólás zárolva.