Facebook hozzászólás
199

Római varázslat pulykára

Gyors vacsora olyan napokra, amelyikről már előre tudjuk, hogy nehéz lesz: pulykamellszeletek római köményes pácban. Előző nap bepácoljuk a hússzeleteket, hazaérve már csak ki kell sütni, és ehetünk is. Tálalhatjuk krumplipürével és paradicsomszeletekkel, vagy csak valamilyen salátával. Az őrölt római köménytől az önmagában kicsit ízetlen pulykamell elvarázsolódik.

Hozzávalók 2 személyre:

– 4-5 szelet vékonyra szeletelt pulykamellfilé

– 3 pohár natúr joghurt

– 1 evőkanál őrölt római kömény

– 1 nagy vöröshagyma nagyobb kockákra vágva

– 3 gerezd fokhagyma nagyobb szeletekre vágva, lereszelve vagy szétnyomva

– 1 teáskanál só

A joghurtban alaposan elkeverjük az összes hozzávalót, kivéve a sót. A pulykamellszeleteket folpack alatt kiklopfoljuk, mindkét oldalát jól bedörzsöljük sóval és borssal. A szeleteket egyenként belefektetjük a joghurtos pácba, jól belenyomkodjuk, hogy a hús minden négyzetcentijét mindenhol érje a pác, majd betesszük a hűtőbe másnapig.

Sütés előtt egy kicsivel elővesszük a hűtőből, hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni, kiszedegetjük a szeleteket a pácból és egy kés pengéjével lekaparjuk róla a pácot. Teflonserpenyőben szép pirosra sütjük, paradicsomszeletekkel vagy salátával tálaljuk.

Paradicsomsaláta

Számtalan variációba készíthető paradicsomsaláta, akár úgy, hogy csak simán feldaraboljuk, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, megszórjuk bazsalikomlevéllel, esetleg kicsi zúzott fokhagymával. Íme egy kicsit turbózottabb változat:

Fetás paradicsomsaláta:

Apró koktélparadicsomokat megmossuk, felnyolcadoljuk és egy tálba szórjuk, hozzáadunk fél fej apróra vágott lilahagymát. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk szárított vagy friss petrezselyemmel (vagy bármilyen más fűszerrel), rámorzsoljuk a feta sajtot és kész.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!