Roston sült bárányérme parajos-fetás réteskörettel
A hosszú böjt utáni húsvéti ünnepi ételek egyik legjellegzetesebbje a bárány, amely az új életet, az újjászületést, a tökéletességet szimbolizálja. Szép jelkép, de emellett finom is…
Hozzávalók
● 60 deka kicsontozott báránycomb
● 2 közepes cukkini
● 1 hámozottparadicsom-konzerv
● 1 szál közepes póréhagyma
● rozmaring
● fél deci fehérbor
● só, bors, csipet cukor
A rétestöltelékhez:
● 1 csomag réteslap
● 1 kiló friss paraj
● 20 deka fetasajt
● 3 gerezd fokhagyma
● 3 tojássárgája
● vaj
● só, bors
Elkészítése
A combból 12 darab érmét vágunk, sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezzük, majd kevés olívaolajon megsütjük.
A raguhoz a kockára vágott hagymát és cukkinit kevés forró olívaolajon átpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal és cukorral ízesítjük, hozzáadjuk a fehérbort, és készre forraljuk.
A körethez a leforrázott, kinyomkodott, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesített parajlevelet összekeverjük a kockára vágott fetasajttal és a tojások sárgájával, majd a masszát beletöltjük az olvasztott vajjal megkent réteslapba. A föltekert tészta tetejét megkenjük olvasztott vajjal, majd 180-200 Celsius-fokos sütőben készre sütjük.
a
A bárány elkészítéséhez
többféle szeletsütő közül válogathat
az Életforma Shopban!
További remek Életforma-receptek itt!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.