Olasz különlegesség
Sajtos ravioli leves
A raviolit rendszerint valamilyen szósszal szoktuk fogyasztani, de levesként is isteni fogás! Mi most kész raviolt vettünk alapul, így gyorsan elkészülhetsz vele.
Hozzávalók
- 50 dkg sajtos ravioli
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- 1 hagyma kockára vágva
- 1 nagy sárgarépa felkarikázva
- 40 dkg darált hús (pulyka)
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk szárított bazsalikom
- 1 tk szárított oregánó
- 1 doboz apríott paradicsom
- 1 l alaplé
- 1 csomag friss sajt ravioli 20 uncia
- 2 maréknyi friss bébispenót
- 5 dl főzőtejszín
- 6 dkg parmezán reszelve
- só, bors
Ravioli leves Fotó: Pinterest
Elkészítés:
Melegítsd fel az olívaolajat és vajat egy fazékban. Add hozzá a hagymát és sárgarépát. Ha már kissé dinsztelődtek, jöhet bele a darálthús. Várd meg, míg kissé megpirul, majd mehetnek hozzá a fűszerek, a fokhagyma és az alaplé. Forrald fel, aztán tedd bele a raviolit és főzd kb. 6 percig. Ha a tészta puha, dobd hozzá a kisebb darabokra tépett spenótot és még 2 percig főzd. Végül öntsd fel a tejszínnel és keverd el benne a reszelt parmezánt.
Tipp: Ha kihagyod a húst, rögtön egy gazdag vega levest kapsz. A ravioliból más ízesítésűt is használhatsz, sőt magad is elkészíteheted, nem különösebben ördöngős feladat.
Hozzászólás zárolva.