Sajttal töltött rántott gomba – végre egy értelmes vacsora!
Te is unod már az „üresfejű” gombákat rántani? Kitaláltuk, hogy egy sajtos töltelékkel hogyan adhatunk „értelmet” egy szokványos ételnek. Szerintünk ez lesz a hét legfinomabb és legjobb vacsorája!
Hozzávalók
● fél kiló csiperkegomba
● 20 deka reszelt sajt
● 1 kisebb fej hagyma
● 1 zsemle
● fél csokor petrezselyem
● 4 tojás
● 10 deka liszt
● 12 deka zsemlemorzsa
● őrölt bors, só
● olaj a sütéshez
Elkészítése
Megtisztítjuk a gombákat, a szárukat kiszedjük. A hagymát és a gombák szárát apróra vágjuk, kevés olajon együtt megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vágott petrezselymet is, majd hagyjuk kihűlni.
A zsemlét beáztatjuk, majd kicsavarjuk, belekeverünk két tojással, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és az egészet összedolgozzuk a kihűlt hagymás gombával. Ezzel a töltelékkel megtömjük a gombafejeket, majd hagyományos módon bepanírozzuk – tojás, liszt, prézli –, és forró olajban kisütjük. Hagyományosan párolt rizzsel és tartárral tálaljuk, de finom hozzá bármilyen pikáns mártás és zöldsaláta is.
● Aki szereti, az füstölt sajtot is tehet a töltelékbe. Igazán pikánssá teszi!
● Ehhez a finom rántott gombás recept természetesen sütőalkalmatosságokat ajánlunk.
Kiváló lehet a gombasütéshez ez a szép, több színben is kapható serpenyő. Ez elég mély is ahhoz, hogy gombát rántsunk benne. Aki pedig a még komolyabb darabokat szereti, annak egy remek szeletsütőt ajánlunk.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.