Sárgabarack-krémleves
Számtalan formában készíthetünk gyümölcslevest, szerencsére szinte minden gyümölcs jól bírja, hogy leves legyen belőle. A barack sem áll ellen, úgyhogy próbáljuk ki bátran!
Hozzávalók:
1 kg sárgabarack,
1 ek cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
2 dl főzőtejszín,
tejszínhab,
2 marék szeletelt mandula,
menta-, vagy citromfűlevél
Elkészítés:
A barackokat leforrázom, lehúzom a héját és kimagozom, majd nagyobb darabokra vágva egy edénybe teszem, és annyi vízzel felteszem főzni, hogy épp ellepje.
Beleszórom a cukrokat, ilyenkor augusztusban már nagyon édes a barack, így kevés kell hozzá, amikor felorrt, merülő mixerrel pürésítem. A tejszínt elkeverem, hogy homogén legyen, majd a levesbe csorgatom és ismét kicsit összefőzöm. Behűtve, barackszeletekkel, tejszínhabbal és pirított mandulaszelettel és citromfűvel díszítve tálalom. Kata többi receptje itt.
Hozzászólás zárolva.