Sárgabarackos túrótorta cukor nélkül – nem csak diétázóknak!
A születésnapos cukorbetegek vagy éppen fogyókúrázók számára ajánljuk ezt az isteni tortát. A bevállalósak természetesen cukorral és nem diabetikus összetevőkkel is elkészíthetik!
Hozzávalók
3 tojás
5 deka diabetikus édesítőszer
1 vaníliarúd
10 deka liszt
8 gramm sütőpor
5 deka darált mandula
24 deka sárgabarackbefőtt (diabetikus)
14 deka étcsoki (diabetikus)
2,5 dl tejszín
25 deka mascarpone
25 deka túró
folyékony édesítőszer
1 deka kókuszzsír
Elkészítése
Szétválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjéket 3 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a fél vaníliarúd belét, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a mandulát. A masszát 26 centis, sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 2-es fokozaton 20 percig sütjük, majd kihűtjük.
A kihűlt piskótát keresztben félbevágjuk. A befőttet az alsó lapon egyenletesen elosztjuk. A mascarponét kikeverjük a túróval, a vaníliarúd másik felének a belével és kevés édesítőszerrel. Hozzáadjuk a habbá vert tejszínt, és beleforgatjuk a 10 deka felaprított csokoládét. A krém 2/3 részét a gyümölcsös lapra simítjuk, majd befedjük a másik lappal, és bevonjuk a maradék krémmel. Egy órára a hűtőbe tesszük.
A maradék csokoládét kókuszzsírral megolvasztjuk, és a tortára csorgatva díszítünk vele.
Tipp: Ha maradt még pár darab a barackbefőttből, azt is rátehetjük a torta tetejére.
További ínycsiklandó recepteket itt találhat!
A receptekhez szükséges alapanyagok (liszt, cukor, gyümölcs, tej stb.) akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.