Savanyú káposztás, paszternákos fasírt
Most van a savanyú káposzta szezonja. Jótékony élettani hatásáról nem kell meggyőzni senkit. A mi éghajlatunk természetes multivitaminja, amely óvja és erősíti a belek egészségét, ezáltal pedig az immunrendszert.
Hozzávalók 6-8 darabhoz:
1 nagyon nagy marék savanyú káposzta
1 közepes paszternák reszelve
1 púpos evőkanál hántolt kendermag
1 kávéskanál útifű maghéj, vagy 1 tojás
2 evőkanál csicseriborsóliszt / főtt-tört csicseriborsó
köménymag
füstölt paprika
csilipaprika
folyékony füst
bors
fokhagymapor / 2-3 gerezd aprított fokhagyma
vöröshagymapor / negyed vöröshagyma reszelve
tehetünk bele 1 evőkanál burgonyapelyhet (el is maradhat)
Elkészítés:
A káposztát átöblíthetjük és a levét kinyomkodhatjuk, vagy ha kicsit savanyúbban szeretjük, ez elmaradhat. Mi nem öblítettük át. A levét sem nyomkodtuk ki. A káposztát apróbbra metéljük. A zöldséget lereszeljük, összekeverjük a káposztával, és hozzáadjuk a felsorolt többi hozzávalót, állni hagyjuk 10 percet, várjuk, amíg az ízek összeérnek és a tojáshelyettesítő útifű maghéj megszívja magát.
Jól formázható masszát kell kapnunk, amiből fasírtokat formázunk. Süthetjük a tűzhelyen bő olajban, de süthetjük kiolajozott kerek sütőformákban is a sütőben. 180 fokon 15 perc alatt megsül. Mi ezt a megoldást választottuk, mert az étel így kevésbé lesz zsíros.
Hozzászólás zárolva.