Serpenyős zöldséges tőkehalfilé
Nincs karácsony hal nélkül! Ám aki a zöldségeket sem akarja kihagyni a menüből, az most kettőt az egyben élvezheti. Könnyen és gyorsan elkészíthető, és mindenki kedvence lehet.
Hozzávalók
● 50 deka tőkehalfilé
● 40 deka sárgarépa
● 40 deka brokkoli
● 40 deka karfiol
● fél citrom leve
● fehér bors, fokhagyma
● petrezselyemzöld
● olaj
● só
Elkészítés
A tőkehalfilét nagyobb kockákra vágjuk, sóval, borssal, fokhagymával fűszerezzük, majd egy magas falú serpenyőben kevés olajon megsütjük, ízlés szerint citromlével meglocsoljuk, és félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben megpároljuk a karikára vágott sárgarépát, majd kicsit később a brokkolit és a karfiolt, és együtt készre pároljuk. Tálalás előtt óvatosan összekeverjük a kockázott, megpirított tőkehalfilét. Petrezselyemzölddel díszítjük (Forrás: andio.hu)
● Gyors és finom, ha a tőkehal mellé saját zöldségek készítése helyett wok zöldségkeveréket készítünk.
● Ezeket a haldarabokat több szempontból könnyű elkészíteni: akár wokban is, és persze a körítést magát is – és ugyancsak wokban megpirítani. Éppen ezért most egy nagyon is jó wokot ajánlunk, amely ehhez a finom tőkehalhoz és zöldségekhez is kiváló, de persze egy ilyen edény bármikor jól jöhet!
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.