Facebook hozzászólás
3 978

Húsmentes fogások

Spenótos receptek nagycsütörtökre

Aki tisztességgel végigcsinálja a nagyböjtöt, annak a hagyományok szerint nagycsütörtökön valami zöldet kell ennie – ez rendszerint spenót. Hogy kilépjünk a klasszikus keretekből, hoztunk nektek pár különlegesebb receptet. Lehet belőlük köret, előétel, főétel, de akár vendégváró falatként is funkcionálhatnak az ünnepek alatt. Örökérvényű jótanács: mindig legyen otthon mélyhűtött leveles tészta!

Spenótos wrap

 

Hozzávalók

  • 2 csomag tortilla (nem baj, ha nem találsz spenótost)
  • 30 dkg fagyasztott spenót
  • 10 dkg majonéz
  • 10 dkg tejföl
  • 20 dkg krémsajt
  • 1 csomag újhagyma aprítva
  • ½ piros paprika apróra vágva (kápia, kaliforniai, pritamin)
  • 1-2 teáskanál fokhagyma granulátum
  • só, bors
  • opcionális: 4 szelet bacon ropogósra sütve és apró darabokra törve
Spenótos wrap Fotó: Pinterest


Elkészítés

Keverjük össze a majonézt, a tejfölt, a lágy krémsajtot, a hagymát, a kockákra vágott kaliforniai paprikát, fokhagymát, sót, borsot (és a szalonnát).
A spenótot felolvasztjuk, alaposan kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a masszához.
A keverékkel megkenjük a tortilla lapokat és jó szorosan feltekerjük.
Lefóliázva (hogy ki ne száradjon) tegyük hűtőbe néhány órára, de akár egy éjszakára is maradhat, hogy az ízek jól összeérjenek.
Vágjuk tetszőleges nagyságúra, vagy hagyjuk egyben.

 

Répás-spenótos tekercs

 

Hozzávalók

  • 45 dkg fagyasztott spenót
  • 3 tojás
  • 7 dkg hagyma
  • 6 dkg sárgarépa
  • 5 dkg mozzarella apróra vágva
  • 10 dkg zsírmentes túró
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál curry por
  • ¼ teáskanál chili pehely
  • só, bors
  • olajspray
Spenótos tekercs   Fotó: Pinterest

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Olvasszuk fel a spenótot, nyomjuk ki belőle a vizet.
A spenótot, 2 tojást, a mozzarellát, a fokhagymát, a sót és a borsot keverjük össze.
Helyezzünk sütőpapírt egy tepsibe és permetezzük meg olajspray-vel.
Simítsuk el rajta a keveréket, süssük 15 percig, majd hagyjuk kihűlni.
A hagymát és a petrezselymet aprítsuk fel és reszeljük le a sárgarépát.
Egy serpenyőbe fújjunk az olajspray-ből és azon dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a sárgarépát és a petrezselymet is, és hagyjuk kb. 2 percig sülni.
Ha lehűlt, jöhet hozzá a túró, a maradék tojás, a curry, a chili, só, bors.
A kihűlt spenótlapunkat vegyük ki a sütőből, és egy nagyobb késsel vagy lapáttal, válasszuk el a sütőpapírtól, de hagyjuk rajta.
A répás tölteléket kenjük rá a spenótra – a széleknél hagyjunk ki 2 centit.
Óvatosan tekerjük fel a spenótszőnyeget, tegyük vissza a tepsibe és süssük 25 percig.
Hagyjuk 5-10 percig hűlni, mielőtt szeletekre vágnánk és tálalnánk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!