Facebook hozzászólás
378

Spenótos, sajtos lasagne

Spenót és lasagne együtt? Miért ne! Igazi tavaszi finomság így együtt, ráadásul egyszerűen, gyorsan elkészíthető.

Kép:dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu

Hozzávalók:

  • 1 csomag NoCarb Lasagne tészta
  • 40 deka zsírszegény sajtkrém
  • 1 csomag fagyasztott parajpüré, vagy friss spenót
  • 1 deci kókusztej vagy magtej
  • fokhagyma, só, zöldfűszerek, liszt

Elkészítés:
Vegyél egy csomag NoCarb Lasagne tésztát, öblítsd át citromos vízzel, majd pár perc alatt főzd meg forró, sós vízben. Töröld szárazra a lapokat és tedd félre.

A sajtkrémet készítsd el ízlésed szerint, én 400 gramm zsírszegény sajtkrémet pici tejjel, kevés zöldfűszerrel és sóval (vagy tej helyettesítéseként kókusztejjel) pár perc alatt megfőztem és krémesre kevertem, majd félretettem sűrűsödni.
A spenóthoz ezúttal most bolti parajpürét használtam, felolvasztottam a pürét, 1 dl tejjel elkevertem (tej helyettesítésére kókusztejet vagy más magtejet javaslok) sót és fokhagymát adtam hozzá és krémesre főztem.
Mivel fagyasztott parajpürét használtam, s nem készítettem semmiféle lisztes rántást hozzá, így némi zabkorpát/zabpelyhet adtam a spenóthoz, hogy felfogjam a nedvességet, ha valaki a zabot kikerülné, az használhat sűrítésre útifű maghéjat vagy kevés konjak lisztet. Ez utóbbit én a hideg folyadékkal elkeverve adnám a spenótpüréhez.
(Leforrázott, friss spenótlevelek is tökéletesek, sőt, még egészségesebbek, ezt némi sóval, fokhagymával ízesítve, apróra vágva tegyük a lasagne tésztára.)

Rétegezés:
Egy hőálló szilikonedény aljára Nocarb Lasagne tésztalapokat tettem, erre került a parajpüré, sajtkrém, szeletelt zsírszegény sajt, majd zöldfűszerek, majd újra lasagne tészta, spenót, sajtkrém és sajt. Rétegezzük kedvünk szerint, amíg el nem fogynak a hozzávalók, tetejére sajtot és fűszereket tegyünk, majd sütőben süssük készre, ez kb. 10-15 perc.
Amikor a sajt olvadni-pirulni kezd, akkor jó. A lasagnét hagyjuk alaposan kihűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.
(Forrás.dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu)



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!