TORTA HELYETT A GYEREKZSÚRRA
Sport szelet Maxtól
Ez a sütike Max barátunk régi szerelme. Sokat kerülgették egymást, mert többször is szembe jött vele különböző gasztrooldalakon. Amikor annak idején azon töprengett, mit is készítsen blogja első születésnapjára, Andi szomszédjánál ráakadt a sütés nélküli desszertek között. Remélhetőleg a viszony azóta is tart… Meglátod, a lurkók imádni fogják!
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 3 ek keserű kakaópor
- 1 kocka margarin
- 2 dl tej
- 20 dkg cukor
- 1/2 üveg rumaroma (30 ml-es)
- 1 cs vaníliás cukor
- pár csepp vaníliaaroma/kivonat
Bevonat:
- 20 dkg tortabevonó
- 2 ek vaj/olaj
- 1 dl főzőtejszín
Dekornak a tetejére:
- 3 kocka fehér csoki, finomra reszelve
Elkészítés:
A darált kekszet a kakaóporral kikeverem, a tejet meglangyosítom, de csak annyira hogy a margarin és a cukor megolvadjon. Ízesítem a vaníliával, a rummal és a vaníliás cukorral. A kakaós kekszbe keverem a folyadékot, és egyenletesen eldolgozom. Egy tálcát lefóliázom, arra rakom a tortakeretet (ha nincs, akkor tökéletes egy mélyebb tepsi is, ki fog belőle jönni), elterítem benne a „tésztát”, és hideg helyen dermesztem. Megolvasztom gőz felett a csokit a vajjal, és belekeverem a tejszínt (ettől selymesebb lesz), és elterítem a tésztán. Pár percet hagyom pihenni, és akkor reszelem rá a fehér csokit. Most jön a legnehezebb feladat, el kell dugni a „csenőmanók” elöl:-)
Éles késsel darabolom, nagyon fini, teljesen olyan, mint az igazi. Igazi gyerekzsúros, vendégvárós, „jajmitissüssek” alkalomra.
Egy laza almás Max konyhájából
Meséltem már arról, hogy kaptunk a sógoroméktól almát, de sokat az Alföldről. Leraktuk a garázsba, de kezdett romlani, úgyhogy el kellett használni. Született belőle egy kicsit karácsonyis kicsit max-os almás pite ( nem amerikai pite… Max szerint ilyen a rothadó almák mentőöve.
Hozzászólás zárolva.