Sült karfiol újhagymával, fetával és paprikával
Egyre ismertebb, egyre népszerűbb a GI-diéta, ami végre egy egészséges, hasznos módja súlycsökkentésnek. Lényege, hogy az ételek fogyasztásánál a glikémiás indexet vegyük figyelembe, azaz a szénhidrátok felszívódásának idejét. Ez a recept tökéletesen beleillik a diétába, süthetünk hozzá fejenként egy szelet csirkemellet, és így az egész család egészségeset vacsorázhat.
Hozzávalók:
fél fej karfiol
fél piros kaliforniai paprika
3-4 szál újhagyma, ízlés szerint
feta sajt ízlés szerinti mennyiségben
só, bors, olívaolaj
olasz fűszerkeverék (bazsalikom, oregánó, rozmaring)
Elkészítés:
A karfiolt megmostam, megszárítottam és kis darabokra vágtam. Nem bajlódtam azzal, hogy rózsákra szedjem, aprítottam, ahogy értem a késsel. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem, meglocsoltam olívaolajjal, sóztam, borsoztam, megszórtam a fűszerkeverékkel, és 200 fokos sütőben megsütöttem. Időközben a hagymát, paprikát apró darabokra vágtam. Amikor a karfiol elkészült, tálba szedtem, még forrón rámorzsoltam a fetát, hozzáadtam a zöldségeket. Most grillezett csirkemell került mellé, de önmagában is remek étel. GI-diétában különösen ajánlott.
Hozzászólás zárolva.