Facebook hozzászólás
1 689

Szederleves hidegen

A gyönyörű mélylila, illatos szeder a nyár egyik slágere, már azok körében persze, akik ismerik és szeretik. Szívből ajánlom kipróbálásra, mert csak úgy elszemezgetve is isteni, de levesbe, süteménybe, sőt lekvárnak is csodás!

Szederleves hidegen, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók 4 főre:

50 dkg szeder
3 dl habtejszín
6-8 dl almalé
egy kevés porcukor
ízlés szerint őrölt fahéj, szerecsendió, citromhéj
menta a tálaláshoz

Elkészítés:

A szedret az almalével és néhány levél mentával összeturmixoljuk, majd átszűrjük egy sűrű szűrőn, mert a magok ebben az ételben nem kívánatosak. Az átszűrt léhez hozzáadjuk a tejszínt, a fűszereket, alaposan lehűtjük, friss szedret adhatunk hozzá „betétként”, de a mentát se hagyjuk el belőle!

Túrós csusza Éva módra
Klasszikus magyar recept, külföldön bajos is elkészíteni, mert a legtöbb környező országban nem készítik azt a fajta túrót, amit mi, magyarok. Legjobb, ha nem a kifőtt tésztára tesszük a hideg túrót és tejfölt.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!